Met deze tips is jouw huis binnen no-time verkocht!

Heb je pas je huis te koop gezet? Of heb je plannen om dat te doen maar weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, er komt veel op je af. Lees snel verder voor een aantal tips die jou kunnen helpen bij de verkoop van je woning. Ook als je woning al een tijdje te koop staat, geef de hoop niet op: lees deze tips en verkoop je huis snel!

Een goede makelaar
Een goede makelaar is key. De makelaar kan je begeleiden tijdens het hele proces van het verkopen van je huis. En dat is fijner dan je denkt, want er komt namelijk meer bij kijken dan je in de eerste instantie denkt. Foto’s maken, foto’s plaatsen, je huis laten taxeren, bezichtigingen en alles wat er nog bij komt. Een goede makelaar helpt je hierbij en ondersteunt je hierin, let er ook op dat de makelaar NVM-gecertificeerd is.

Geen achterstallig onderhoud
Nu je een makelaar hebt geregeld die zich focust op de daadwerkelijke verkoop van jouw huis, kan jij je focussen op je huis zelf. Voordat de makelaar foto’s komt maken, is het verstandig om je huis even te checken op achterstallig onderhoud.

Meestal kan je achterstallig onderhoud zo oplossen en het verhoogt de waarde van je huis ook nog eens. Daarnaast maak je een veel positievere indruk als je huis er goed verzorgd uit ziet (en dat natuurlijk ook is). De meeste mensen gaan of voor een echte opknapper of voor een huis waar ze direct in kunnen trekken, en aangezien je niet in een halve bouwval woont, valt jouw huis in de laatste categorie.
Het is dus slim om hier op in te spelen en even dat achterstallig onderhoud aan te pakken.

Netjes, fris en neutraal
Makelaar? Check! Achterstallig onderhoud aangepakt? Check! Dan is het nu tijd om de laatste tip uit te voeren. Het liefst kort voor een bezichtiging zodat het effect goed zichtbaar is, maar nog slimmer is om het goed bij te houden. Houd je huis netjes en fris, dit geeft een goede indruk.

Natuurlijk, je huis is naar jouw smaak ingericht, maar probeer het een beetje neutraal te houden. Als jij iets heel specifieks hebt wat jij geweldig vindt, maar wat de meesten niet zo geweldig zouden vinden, kan je het misschien even opruimen voor de bezichtigingen. Je wil natuurlijk je huis zo snel mogelijk verkopen, dus houd het even neutraal en netjes.

Bron: Deactievemakelaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *