4 tips bij het kiezen van een makelaar

makelaar zoeken

Dan is daar het moment de beslissing is klaar je wilt een huis kopen of misschien wil je wel een huis verkopen? Natuurlijk ga je voor het beste resultaat dat mag duidelijk zijn en daarvoor is een makelaar wel een aanbeveling. Toch is het vaak lastig en onduidelijk welke makelaar nou geschikt is en waar je op moet letten. In dit artikel geven we u een aantal tips om succesvol en bewust een goede makelaar te kiezen.

1. Leer van anderen

Het klinkt misschien heel simpel, maar toch vergeten veel mensen deze stap. Het is uiteraard handig om te kijken naar de recensies van andere klanten die gebruik hebben gemaakt van een makelaar. Kijk hiervoor maar eens op makelaarswebsites, denk hierbij aan ‘Funda’ hierop staan vaak wel reviews over makelaars. Hierin wordt het al snel duidelijk of klanten tevreden zijn over een makelaar.

2. Besteed niet alles uit

Als je kiest voor een makelaar hoeft dat niet direct te betekenen dat je alles maar moet uitbesteden. Nee er zijn altijd wel simpele taken die je zelf kunt uitvoeren. Het zou toch zonde zijn als je deze taken uitbesteed naar een makelaar waar je duur voor betaald. Dus maak die keuze en bepaal of je wel van A t/m Z begeleid wilt worden. Handig! Zo bespaar je jezelf toch weer duizenden euro’s en geef maar toe die heb je hard nodig bij de aankoop van een nieuwe woning.

3. online makelaar zoeken

Natuurlijk kun je ook online op zoek gaan naar een makelaar. Stel jezelf dan een aantal vragen waar je rekening mee moet houden. Het zijn misschien logische vragen, maar voordat je dit artikel las was je er vast niet opgekomen, toch?

  • Wat gaat de makelaar doen en wat doe ik?
  • Zijn alle vergoedingen inclusief BTW?
  • Onderhandelingen inbegrepen in de prijs?
  • Is alles van de koopakte wel helemaal inbegrepen?
  • Wat betaal ik en wat krijg ik er voor terug?

4. kies voor kennis

Het is dan ook belangrijk om te weten welke makelaars echt de kennis bezitten om uw huis met succes te verkopen of te kopen. Kijk daarom altijd na makelaars van de VBO, NVM of Vastgoedpro. Deze makelaars zijn namelijk verzekerd voor hun beroepsaansprakelijkheid en natuurlijk ook geschoold. Als laatste zijn ze ook nog eens aangesloten bij een klachtenregeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *