Wat is de ‘Nationale hypotheek garantie’?

 
Het is namelijk zo dat met de NGH u er zeker van kunt zijn dat u een betaalbare en verantwoorde hypotheek heeft. Dat niet alleen ook beperkt de NGH de financiële risico’s bij het kopen van een eigen woning. Niet alleen voor nu, maar natuurlijk ook in de toekomst.

 

Helpt wanneer de hypotheek u even teveel wordt

Het kan natuurlijk zijn dat nare gebeurtenissen in de persoonlijke kringen uw financiële plaatje drastisch veranderen. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt, werkloos of gaat scheiden en daarom uw hypotheek niet meer kunt betalen. Gelukkig voor de mensen die een hypotheek van NHG hebben. Deze mensen hebben in deze nare tijd iets om op terug te vallen. Het is natuurlijk wel zo dat u verantwoordelijk bent voor het vinden van een oplossing. Toch zal NHG u op alle gebieden bijstaan om samen te kijken met hypotheekverstrekeers of u geholpen kunt worden zodat de hypotheek weer betaalbaar voor u is. Een voordeel zou dan zijn dat u uw woning kunt behouden en dit voorkomt natuurlijk een verkoop met verlies. Mocht het toch voorkomen dat u uw huis gedwongen moet verkopen. En is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan zal de NHG ervoor zorgen dat u de restschuld niet hoeft te betalen.

 

De hypotheek die bij u hoort

Als je bij de NHG zit dan bent u verzekerd dat u een hypotheek afsluit die past bij uw inkomen. De reden dat u dit verkrijgt is omdat het voldoet aan de normen van het verantwoord lenen van Nibud. Nibud is ook wel bekend als het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Dit voorkomt dat u nooit meer leent dan nodig is en dat u naast andere kosten ook nog voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven.

 Voorwaarden die gelden

Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden als u een hypotheek neemt bij NHG. Hierbij moet bij de koop van een woning het hypotheekbedrag gelijk of lager zijn dan de kostgrens. De momentele kostgrens ligt nu bij de tweehonderdvijfenzestigduizend. Dit is dan ook direct een maximaal bedrag wat u kunt lenen bij de NHG om uw woning te financieren. Bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en borgtochtprovisie is hier al bij in begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *