Het vinden van een betrokken makelaar

Een goede makelaar is een betrokken makelaar. Hoe beter deze persoon zich in jouw situatie kan inleven, hoe groter de moeite die hij/zij zal doen om jouw huis zo snel mogelijk te verkopen. Zoals in elke bedrijfstak, is het ene kantoor meer betrokken bij jouw positie dan het andere. Jacobs-Makelaardij staat bijvoorbeeld bekend als een zeer betrokken makelaarskantoor.

Wanneer is een makelaar betrokken?

Het gevaar van een makelaar die niet voldoende betrokken is, is dat deze voornamelijk werkt met het oog op zijn eigen positie. Deze zal niet te veel tijd en geld willen steken in het maken van foto’s en in advertentiekosten. Daarnaast zal deze zich voornamelijk willen concentreren op de huizen die het beste en gemakkelijkste te verkopen zijn. Je mag best van een makelaar eisen dat deze voldoende tijd, geld en energie steekt in het zo goed mogelijk verkopen van je huis. Ook als dit best wel een uitdaging vormt. Je betaalt immers genoeg voor deze dienst. Ga dus op zoek naar een betrouwbare en betrokken makelaar. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een makelaarskantoor bij jou in de buurt. De mensen bij dit kantoor kennen de huizenmarkt in jouw omgeving het allerbeste, hebben een gedegen netwerk in de buurt en kunnen de lijntjes kort houden.

Vind een betrouwbaar en betrokken makelaarskantoor in de buurt

Waar vind je nou zo’n betrouwbare en betrokken makelaar? Als je op internet zoekt, kom je waarschijnlijk diverse makelaarskantoren tegen in jouw regio. Er zijn immers in elk gebied in Nederland verschillende aanbieders van dit soort services. Bekijk allereerst welke indruk de websites op je achterlaten. Je merkt onder andere aan de taal die wordt gebruikt, de voorwaarden en regels die worden gehanteerd en de manier waarop de huizen worden aangeprezen, of het makelaarskantoor bij jou past. Verder kun je op zoek gaan naar reviews op internet, kun je rondvragen bij familie, bekenden en buurtgenoten en kun je afspraken maken met verschillende makelaars. Op deze manier kun je de verschillende ervaringen van anderen combineren met je eigen ervaring en op basis hiervan een welbewuste keuze maken. De eerste stap naar het verkopen van je huis is dan in elk geval alvast gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *